Vakantie in Gambia

Gambia is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de populairste vakantiebestemmingen in Afrika. Het ideale klimaat, de vriendelijke gastvrije mensen en de prachtige hotels en resorts maken dat Gambia zich in een relatief korte tijd zich heeft gevestigd als winterzonbestemming. Steeds meer Nederlanders, Belgen en Engelsen brengen hun wintervakantie in Gambia door. Er zijn er zelfs die er komen overwinteren en voor drie of vier maanden van het Gambiaanse leven komen genieten. De meeste toeristen die in de winterperiode naar Gambia komen verblijven tien tot veertien dagen in het land. Dit is lang genoeg om het van zowel het Gambiaanse cultuur te genieten als even helemaal tot rust te komen onder de Afrikaanse zon.Waar je vakantie boeken?

Gambia is geen bestemming waar je zo gemakkelijk met een los vliegticket naartoe gaat en vervolgens op de bonnefooi door gaat reizen. Hoewel het wel mogelijk is, kiest ongeveer 95% van de Nederlandse en Belgische toeristen die naar Gambia reist voor een pakketreis. Het doel is vaak om een strandvakantie te vieren. Een kleine groep toeristen kiest voor een rondreis door Gambia. Bij KRAS reizen kun je combinatierondreizen Gambia & Senegal boeken.

Als je een vakantie naar Gambia boekt dan kun je dat het beste doen bij een reisorganisatie die de zekerheid van SGR-garantie biedt. Wij kunnen enkele reisorganisaties en reissites aanbevelen waar je je vakantie naar Gambia kunt boeken:

TUI
De grootste reisorganisatie van Nederland heeft een mooi aanbod van vakanties in Gambia. Het hele jaar door vliegen ze met hun eigen vliegtuigen in zes uur naar het tropische Gambia
Bekijk de Gambia vakanties van TUI

Winterzonbestemming

Gambia is de ideale winterzonbestemming. Je bent er gegarandeerd van prachtig weer en het ligt op slechts zes uur vliegen. Het tropische savanneklimaat van Gambia leent zich uitstekend voor een korte of lange winterzonvakantie. De temperatuur van de zee ligt in deze maanden net iets boven de twintig graden Celsius. Je kunt dus als het te heet wordt een verkoelende duik nemen. In de avond en nacht kan het flink afkoelen, waardoor de nachten in Gambia een stuk aangenamer zijn dan in andere winterzonbestemmingen. Je kunt overdag genieten van de zon op één van de prachtige met palmbomen begroeide stranden en in de avond zoek je een terrasje op waar je van de Gambiaanse of een ander keuken kan genieten. Er zijn maar weinig redenen te bedenken om Gambia over te slaan als winterzonbestemming.

Het groene seizoen

Het Gambiaanse toerisme is zich de laatste jaren steeds meer aan het richten op het groene seizoen. Het groene seizoen is natuurlijk een ander benaming voor het regenseizoen. Wil je goedkoop naar Gambia op vakantie dan is dit het beste moment. Wie goed naar de neerslagcijfers van Gambia kijkt zal zien dat de neerslag maar drie maanden per jaar de overhand heeft. Alle andere maanden zijn geschikt om Gambia te bezoeken. De maanden juli, augustus en september kun je beter mijden. In alle andere maanden zijn de temperaturen aangenaam en is de luchtvochtigheid niet al te hoog. Alleen in oktober kan de luchtvochtigheid nog wel eens roet in het eten gooien. Het grote voordeel van een bezoek aan Gambia brengen tijdens het groene seizoen was dat voorheen een stuk goedkoper is dan in de rest van het jaar. De groeiende vraag naar veilige zonbestemmingen in de zomervakantie heeft ervoor gezorgd dat de prijzen in juli en augustus nu vaak hoger liggen dan in de periodes dat het in Gambia eigenlijk beter vertoeven is.

Resorts

Langs de kust van Gambia zijn er veel prachtige resorts en hotels gebouwd. Veel van deze prestigieuze bouwprojecten zijn opgezet door buitenlanders. Hierdoor zijn de meeste lodges, resorts en hotels naar westerse maatstaven gebouwd. Het is zelf zo dat sommige eigenaren vlees en andere producten uit Europa laten overkomen om de gasten het eten dat ze gewoon zijn te kunnen voorschotelen. Natuurlijk zijn in de meeste hotels en resorts ook de typische Gambiaanse producten te verkrijgen. Veel van de resorts in Gambia hebben een luxe tot zeer luxe uitstraling. Enkele van de mooiste en de bekendste verblijven in Gambia zijn Coco Oecean Resort, Ocean Bay Gambia, Kombo Beach, de Ngalalodge, de Mandina River Lodge en het Senegambia Beach hotel.

Excursies

Vanuit de verschillende hotels en resorts worden er excursies georganiseerd. Bij het merendeel van deze excursies word je opgehaald met een bus of een 4×4 om de binnenlanden van Gambia in te trekken. Of je nu één van de prachtige dorpjes in Gambia gaat bezoeken één van de markten of een schitterend natuurgebied, het land zal je van de ene in de ander verbazing laten vallen. Alle excursies staan onder leiding van een gids die je tijdens de tocht veel meer over de bezienswaardigheden, de natuur of over Gambia kan vertellen. Deze gidsen krijgen vaak slechts een minimumloon betaald, dus wanneer je het kunt missen geef je ze een fooi na afloop. Er zijn veel verschillende excursies in Gambia te vinden. In je hotel of resort is meer informatie te vinden over de te boeken excursies. Alles over excursies in Gambia lees je op de excursiepagina.

Stranden

Gambia staat bekend om zijn prachtige brede zandstranden begroeid met palmbomen. Toch zijn die niet langs de gehele kustlijn te vinden. Op sommige plaatsen aan de kust is er alleen met eb strand te vinden en blijft er met vloed niets van het strand over. Veel hotels en resorts die langs deze delen van de kust te vinden zijn hebben hiervoor creatieve oplossingen gevonden. De meeste stranden in Gambia voldoen helemaal aan het ideale strandbeeld. Rieten parasol, strandbedjes, palmbomen en prachtig wit zand. Terwijl je hier van de Gambiaanse zon ligt te genieten komen de obers je heerlijke versnaperingen brengen. Eén van de mooiste stranden in Gambia is Paradise Beach. Dit strand ligt iets verder van de bewoonde wereld vandaan, maar is de reis meer dan waard. Andere bekende stranden in Gambia Kololi Beach, Kotu Beach en Cape Point. Een leuke en bijzondere strandactiviteit in Gambia is paardrijden.
Een nadeel op de stranden van Gambia kunnen de verkopers zijn, gelukkig worden deze geweerd op de stranden van de meeste hotels en resorts.