Top 7 hotels in Gambia

Er zijn langs de kust, maar ook in het binnenland van Gambia behoorlijk wat hotels en resorts te vinden. Het merendeel van deze resorts hebben een drie, vier of vijf sterren classificatie. Toch kan is het verschil tussen de diverse hotels en resorts behoorlijk groot. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de ligging van de resorts of de mate van luxe die aangeboden wordt. Op deze pagina hebben we de zeven beste hotels en resorts van Gambia kort beschreven. Dit gedeeltelijk op eigen ervaringen, maar ook door het lezen van ervaringen van gasten van de verschillende hotels en resorts.

Natuurlijk gelden er voor iedere vakantieganger andere normen en waarden en zoek niet iedereen hetzelfde, maar in onze ogen zijn dit de zeven beste, sfeervolste en leukste hotels en resorts van Gambia.Senegambia Beach

Senegambia Beach is één van de bekendste en drukst bezochte resorts in Gambia. Het ligt direct aan de strip van Kololi waar zich het uitgaansleven van Gambia afspeelt.
Op het terrein zijn in totaal vier zwembaden te vinden waarvan er twee kinderbaden zijn. Bij de zwembaden en op het strand zijn er strandbedjes en handdoeken te vinden Het resort bevindt zich op een enorm terrein waar je naast andere gasten ook apen, vogels en andere inheemse dieren tegenkomt. Met name de apen zijn geliefd bij de meeste toeristen. Er zijn twee restaurants, een à-la-Carterestaurant en een buffetrestaurant. Wifi is er gratis in de openbare ruimtes.
Senegambia Beach is geschikt voor stellen en gezinnen. Door de grote van complex zijn er genoeg plaatsen te vinden waar je heerlijk tot rust kunt komen of juist kunt genieten van de vele activiteiten die er op het terrein te vinden zijn.

Meer info en bekijk prijzen van vakanties naar Senegambia Beach

Kairaba

Kairaba is een prachtig ruim opgezet resort in het centrum van Kololi aan de Gambiaanse kust. Het resort beschikt over enkele prachtige tuinen een groot zwembad en ligt direct aan het strand. In de tuinen van het resort komen bijzondere inheemse vogelsoorten voor wonen apen en andere bijzondere diersoorten. Het is een zeer luxe resort die van alle gemakken is voorzien. Zo is er een groot zwembad, een zonneterras, drie à-la-carterestaurants, een buffetrestaurant en is er bijna de hele dag door Engelstalig entertainment te vinden. Ben je het resort beu dan loop je zo de Senegambia strip op. Hier vind je verschillende winkels, bars en restaurants. In de avonduren komen veel toeristen naar de strip toe voor live muziek en het uitgaansleven van Gambia.
Het strand voor het resort wordt met regelmaat weggeslagen door de golven. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om via het resort naar het hotel te gaan.

Meer info en bekijk prijzen van vakanties naar het Kairaba resort

Coral Beach Hotel en Spa

Het Coral Beach Hotel en Spa is een all-inclusive resort van het Sheraton enkele kilometers ten noorden van het Tanji bird reserve. In tegenstelling tot veel andere ressorts in Gambia ligt het Coral Beach Hotel en Spa net wat meer afgelegen. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat je hier in alle rust van deze luxe accommodatie kunt genieten. Het is een relatief nieuw ressort dat van gemakken voorzien is. Het is gebouwd in de traditionele Afrikaanse stijl. Vanuit een groot deel van de kamers heb je een verbluffend uitzicht over de Atlantische Oceaan. Er is een buffetrestaurant, twee bars en een snackbar. Wifi is er gratis in de openbare ruimte en kan tegen betaling ook in de kamer worden gebruikt. Zowel bij het zwembad als op het strand zijn er bedjes te vinden en kun je gebruik maken van de handdoeken service.

Meer info en bekijk prijzen van vakanties naar Coral Beach Hotel & Spa

Ngala Lodge

De Ngala Lodge is, behoort tot de mooiste en meest luxe resorts van Gambia. Het is bovendien één van de weinige adult only resorts in het land. Je kunt hier dus in alle rust genieten van alle luxe die het resort bied. Zo beschikt het resort over meerdere zwembaden, een heeft zelfs een jetstream om tegenin te zwemmen, een à-la-carterestaurant en wifi in de openbare ruimtes en in je kamer. Het resort is van een Nederlandse eigenaar die jaren gelden naar Gambia is gekomen om dit unieke resort op te zetten. Het is dus een Gambiaans resort met een Hollandse inslag. Veel van de producten die in het restaurant geserveerd worden zijn dan ook uit Europa geïmporteerd. Dit om de kwaliteit te garanderen.
De Ngala Lodge is gebouwd op een klif die uitkijkt over de Atlantische oceaan. Als je via de trap naar beneden gaat kom je uit op een prachtig zonneterras met luxe bedjes.

Meer info en bekijk prijzen van vakanties naar de Ngala Lodge

Kombo Beach

Kombo Beach is een prachtig hotel direct aan het strand. Het is van Nederlands sprekende eigenaren wat ervoor zorgt dat er redelijk wat Nederlanders in het hotel verblijven. Het is een vier-sterren hotel met meer dan 250 kamers. Ondanks dat het een behoorlijk groot hotel is, valt dat eigenlijk nergens op. Dit komt waarschijnlijk omdat de gebouwen nergens hoger zijn dan drie verdiepingen. Het hotel wordt, omringt door een schitterende tuin waar verschillende bijzondere inheemse vogelsoorten voorkomen. Op het resort worden met regelmaat allerlei activiteiten georganiseerd zoals Afrikaanse drumlessen en kookworkshops.
Het hotel beschikt over twee zwembaden waarvan er één speciaal bedoelt is voor de allerkleinsten. Er zijn drie bars, drie restaurants op het complex. Voor de Wifi zul je naar de receptie moeten gaan.

Meer info en bekijk prijzen van vakanties naar het Kombo Beach hotel

Coco Ocean Resort en Spa

Het Coco Ocean resort en Spa is één van de weinige vijf-sterren resorts in Gambia. Het resort staat bekend als luxe en rustig. Het is te vinden naast Bijlo National Park op ongeveer drie kilometer van het centrum van Kololi direct aan het strand. Er zijn zelfs enkele kamers die direct over het strand en de zee uitkijken. Het resort is gebouwd in Moorse stijl. Bij het resort horen 4 restaurants die allemaal een ander thema hebben. Dit thema kan per week of dag verschillen. Het resort beschikt over twee mooie buitenzwembaden en een zonneterras. Ook op het strand is er een handdoekenservice en zijn er bedjes te vinden. In de avonduren is er Engelstalig entertainment op het resort te vinden. Wifi is er gratis, maar alleen in de openbare ruimtes.

Meer info en bekijk prijzen van vakanties naar het Coco Ocean Resort en Spa

Mandina River Lodge

De Mandina River Lodge is één van de weinige resorts in Gambie die niet direct aan de zee ligt. Zoals zijn naam al doet vermoeden ligt het resort aan een rivier. Op deze rivier zijn verschillende drijvende hotelkamers te vinden waar je kunt genieten van deze zeer luxe lodges in de Gambiaanse wildernis. Vanaf het resort kun je verschillende riviersafari’s maken. Tijdens deze safari’s kom je apen en veel verschillende vogelsoorten tegen. De Mandina River Lodge ligt in het Makasutu Culturul Forest, één van de beschermde bossen in Gambia. De eigenaren van het resort hebben bewust ervoor gekozen om hier hun resort te bouwen zodat ze erop konden toezien dat de natuur hier gerespecteerd werd.
Verblijf je niet op het resort en wil je toch dit unieke stuk van Gambia zien dan kun je er een dagexcursie naartoe maken.

Meer info over de Mandina River Lodge